Tips voor de bloemen

Hoe meer bloemen in de tuin hoe mooier deze wordt. Maar pas wel op hoeveel en wat voor soort bloemen je in de tuin plaats. Meer bloemen betekent ook meer insecten zoals de snuitkever of de gaasvlieg. Vooral nectarrijke bloemen trekken veel insecten aan. Insecten worden weer gegeten door knaagdieren en vogels. Om deze te vermijden of juist te beheersen moet je dus goed je tuin onderhouden.

Als je graag veel bedrijvigheid in de tuin wilt hebben kun je ervoor zorgen om juist wel een continue stroom van insecten te hebben. Niet te veel natuurlijk, maar genoeg om andere dieren en beestjes aan te trekken. Plaats hierbij planten in de tuin die het hele jaar door insecten aantrekken. Zorg ervoor dat deze tuinplanten strategisch worden geplaatst. Zoek altijd naar informatie over bloemen voordat je ze in de tuin plaatst zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook mest kan zorgen voor een goede vochtige bodem waar veel insecten kunnen vertoeven.

Doe je dit dan krijg je een tuin waar je van kunt genieten. Een romantische tuin waar je lekker in kunt gaan zitten en van de natuur kunt genieten. Let wel op het onkruid gazon. Het gras kan doodgaan als er teveel onkruid in blijft zitten. Geregeld maaien maakt dat je gras niet al te veel lijdt en zo kun je rotte plekken vermijden. Het tuin gras kan natuurlijk zijn, maar je hebt ook kunstgras. Dit is wel gemakkelijker te onderhouden dan echt gras maar is niet zo mooi en ruikt ook niet hetzelfde als natuurlijk gras. Dit trekt echter geen insecten aan.