Ongediertebestrijding

Ongedierte kan veel schade aanrichten in je woning en tuin. Een ongediertebestrijder inhuren kan daarom verstandig zijn.

Kevers en snuitkevers bestrijden

Wat is er nu vervelender dan om gewone kevers of snuitkevers in huis te hebben. Het zijn vervelende dieren. Er zijn echter tal van natuurlijk vijanden om de dieren te bestrijden. Vogels, reptielen, muizen, ratten, spinnen, wespen en andere dieren jagen op de kevers. Ze zijn een natuurlijk manier om kevers te bestrijden. Kevers bestrijden kan natuurlijk ook op een andere manier.

De schade van kevers

Het zijn trouwens niet altijd de kevers welke de schade aanrichten. Het zijn vaak de larven. Ze vreten gaten in hout en andere materialen. Ze zijn verzot op zetmeel houdende voeding. Als je kevers in huis hebt dan is het nodig om direct de kevers te gaan bestrijden. Zorg dat ze geen kans krijgen in je woning en dat je ze snel en goed verjaagd. De larven kunnen je het leven erg zuur maken.

Zoek de bron

Het is belangrijk om de bron op te zoeken. Het kan een meubelstuk zijn, maar ook een plant of stuk bekleding. Het is goed om te zien waar je ze kunt vinden. Vaak zie je volop boormeel op de grond. Hier herken je de plek van de kever aan.

Zelf doen of niet?

Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan naar de bron en zelf de kevers gaan bestrijden. Het is echter slim en verstandig om te kijken naar andere mogelijkheden. Een ongedierte verdelger weet vaak precies hoe hij ze vinden moet en waar ze zitten. Vervolgens kan de ongedierte bestrijder zijn materialen inzetten om ze te bestrijden. Ook is het mogelijk om preventieve maatregelen toe te passen. De kosten zijn vaak goed te overzien. Vraag anders een aantal offertes op bij verschillende ongedierte bestrijders om zo de kevers te gaan bestrijden.

Eenmalige bestrijding

Wanneer je last hebt van ongedierte dan is het natuurlijk belangrijk om hier direct en ook snel actie op te ondernemen Het is belangrijk om het ongedierte te bestrijden. In de meeste gevallen zal het beginnen met een eenmalige bestrijding.

Het ligt echter ook aan de omgeving, de buren en andere factoren of je na de eenmalige bestrijding ook daadwerkelijk verlost zult zijn van het ongedierte. Het is mogelijk om een abonnement te nemen om het ongedierte te bestrijden. Het is niet altijd nodig om hiervoor te kiezen.

Waarom eenmalige bestrijding kiezen?

Er zijn verschillende soorten ongedierte. Het kan zo zijn dat het ongedierte eenmalige in de buurt was en toevallig in je huis terecht kwam. Ook is het zo, dat je ervoor kunt kiezen om het ongedierte te bestrijden om daarna preventieve maatregelen te treffen. Door eerst het ongedierte uit te roeien of te verjagen en om het daarna de juiste maatregelen te treffen, zodat ze ook niet meer terug kunnen komen. Kieren, gaten, naden en openingen dichten en dakgoten afdekken zijn slechts een paar maatregelen waar je voor kunt kiezen.

De kosten van een eenmalige bestrijding

De kosten van een eenmalige ongedierte bestrijding zijn natuurlijk afhankelijk van het soort ongedierte waar je last van hebt. Ook is het belangrijk om te weten om welke manier van bestrijden het gaat. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Ook kun je het aanvullen met het nemen van preventieve maatregelen. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven is het mogelijk om een goed beeld van de kosten en prijzen ongediertebestrijding te krijgen. Je kunt dan snel een beslissing nemen welke van de vele bedrijven je kiest.

Boktorren

De boktor zal voornamelijk naaldhout en naaldhouten producten aantasten. Als het om hout gaat dan is boktor een van de schadelijkste insecten welke er zijn.

Ze worden aangetrokken door de geur van hout en eten het dan langzaam op (wanneer ze in het hout zitten). Als je ze ziet dan is het belangrijk om snel te handelen.

De leefwijze van de boktorren

De volwassen huisboktor is ongeveer 1 centimeter tot 2,5 centimeter lang, bruinzwart en het heeft twee grijze vlekken. Ook heeft de boktor lange poten. De larven zijn 3 centimeter lang en geel van kleur. De larven hebben goede tanden en af en toe kun je ze horen knagen. In juni tot en met september komen de kevers uit het hout om te gaan paren.

Het vrouwtje legt dan 200 eitjes. Als ze uitkomen dan zal de larven direct het hout gaan opeten. Ze boren zich erdoorheen. Het hout oppervlakte is rimpelig en de boorgangen kennen een dunne fineerlaag.

Het ei ontwikkelt zich in 3 tot 11 jaar tot een volwassen boktor. De larven van de boktor kunnen dus wel 11 jaar in het hout leven.

Schade

De huisboktorren eten langzaam door het hout heen. Ze kunnen een hele dakconstructie opeten. Dikke draagbalken kunnen in een paar jaar verpulveren en dan wordt de draagkracht een stuk minder. Een boktor kan de woning dus zeer schadelijk aantasten.

Wat kost het verwijderen van boktorren?

Het is slim om advies in te winnen bij verschillende bestrijders van boktorren. Boktorren bestrijden is verstandig omdat dit ongedierte schade aan je woning kan richten. Op die manier is het namelijk mogelijk om te ontdekken wat de kosten zijn en de kwaliteit plus de mogelijkheden om een specialist in te schakelen.

Lees verder op deze websites:
Ongediertebestrijding
Kenniscentrum Dierplagen
NVPB
Inspectie SZW