Snuitkever bestrijden

De natuur is mooi, maar het is niet leuk als je tuin er niet meer uitziet omdat de insecten alle planten hebben aangetast. De snuitkevers kunnen veel schade aanrichten en daarom kun je beter proberen je tuin te beschermen. Het snuitkever bestrijden brengt veel werk met zich mee. Je kunt ze wel uit je tuin proberen te verwijderen, maar als ze al eitjes hebben gelegd kun je na een tijdje weer je tuin gaan vervangen.

Het spuiten met insecticiden is een optie, maar het kan dus ook te laat zijn als de eitjes al zijn gelegd. Pas altijd goed op met het spuiten van gif. Naast ongewenste insecten kun je ook planten beschadigen. Sommige insecten kunnen ook goed zijn voor je tuin. Zoek daarom bij onduidelijk op in bijvoorbeeld een insectengids waar je precies mee te maken hebt. Soms kun je de natuur beter haar gang laten gaan en je juist niet bemoeien met het natuurlijk evenwicht. Meer insecten informatie kun je online vinden.

Als je de snuitkevers hebt gevangen moet je ze nooit levend weggooien. Deze schadelijke insecten kunnen altijd ontsnappen. Pak vooral de larven aan. Als deze niet meer kunnen verpoppen zullen ze langzaam verdwijnen. Naast het spuiten met insecticiden kun je ook op biologische wijze de snuitkever bestrijden. Een oplossing is het inzetten van insectenparasitaire aaltjes genaamd Nematode E. Deze methode wordt onder meer toegepast in de tuinbouw. Daar wordt meestal rond maart en oktober het gewas beschermd tegen snuitkever. In juni wordt de snuitkever meestal pas zichtbaar omdat ze happen uit bladeren nemen. De snuitkever opereert vooral in de avond, en is dus overdag bijna niet waar te nemen.