Bloemen verzorging

De beste manier om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van snuitkevers is om je bloemen en kamerplanten goed te onderhouden. Dit betekent dat je de wortels en de bladeren met enige regelmaat moet checken of ze niet zijn aangetast. Doe je dit niet dan loop je het gevaar dat je ze kunt weggooien na verloop van tijd.

Bijhouden planten

Ook het bijhouden van planten is noodzakelijk. Het snoeien van hortensias bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat de plant zich goed kan ontwikkelen. Als dit niet gebeurt ontstaat er wildgroei waar insecten zich gemakkelijk in kunnen plaatsen. Een schone plant kan zich beter weren tegen ongedierte.

Afsnijden

Let bij hortensias snoeien erop dat je voordat je ze gebruikt als kamerplanten je ze wel goed schuin afsnijdt. Zo is er meer oppervlakte beschikbaar voor de bloem om water op te nemen. Vooral bij kamerplanten wordt dit vaak gedaan. Snijden is in dit geval beter dan knippen. Zorg ook voor vers water als je planten in de pot zet en vul dit wekelijks aan.

Voeding

De meeste insecten bloemen worden gebruikt als voeding. De beestjes eten van de planten. Insecten gebruiken bloemen ook vaak voor de bestuiving. Dit is niet hetzelfde als bevruchting en wordt vaak door elkaar gehaald. Zitten ze in de plant dan zijn te meestal alleen weg te krijgen door gebruik te maken van bestrijdingsmiddel.

Dit kun je kopen bij de plaatselijke tuinbond of bouwmarkt; een hovenier kan je hier ook bij helpen. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid bestrijdingsmiddel die je gebruiken tijdens het bloemen verzorgen. Anders maak je niet alleen de insecten maar ook de kamerplanten dood.