Soorten kevers

Wat bijna nog vervelender is dat kevers in de tuin is dat ze binnen in je huis kunnen zitten. Ze vallen hierbij vooral planten aan. Ook kunnen snuitkevers over de muren heen gaan lopen wat er soms nogal angstaanjagend uit kan zien. Als je deze dood probeert te slaan kunnen ze op lichte muren voor vervelende plekken zorgen, dus beter is om dit proberen te vermijden.

Omdat de snuitkevers zo veel voorkomen is het ook moeilijk om je huis ervan te vrijwaarden. Ze kunnen in planten of boompjes zitten, maar ook naar binnen komen via je kleren. De kevers zitten ook vaak in gemeenteplantsoenen en kunnen ook aan je schoenen blijven hangen. Ook al probeer je jezelf hier tegen te weren blijft het moeilijk hier iets tegen te doen. Meestal kun je bij de plaatselijke tuinbouw wel middeltjes kopen om kever in huis tegen te gaan. Let ook goed op waar je bloemen en planten koopt. Bij minder schone bloemenzaken is het gevaar groter voor ongewenste insecten in de planten.

De kever insect verschilt bijna niet van de tor. Er is dus niet zo’n groot verschil tussen kevertjes of torretjes in huis. Zo heeft de boktor veel weg van de meikever. Beiden behoren tot de orde van de schildvleugeligen, ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam Coleoptera. Met kevers en torren worden meestal wel verschillende soorten insecten bedoeld. De kevers kunnen een volledige gedaantewisseling ondergaan. Ook in het dagelijks taalgebruiken lopen de begrippen kevers en torren vaak door elkaar heen. Je hebt ook wantsen die er veel op kevers kunnen lijken maar deze zijn heel anders gebouwd dan de kever insect.